csrf
RKCvoorelkaar logo
RKCvoorelkaar

Ben jij onze tuinheld?

Voor sommige mensen is het niet meer vanzelfsprekend om zelf de tuin bij te houden en is een extra hand met groene vingers meer dan welkom. Wil jij je passie voor tuinieren inzetten om anderen te helpen? WAT VRAGEN WE? Ben jij sociaal vaardig, geduldig en heb je een groot inlevingsvermogen? Heb je affiniteit met bezig zijn? Dan zoeken wij jou! WAT LEVERT HET MIJ OP? Stel je voor: met jouw hulp krijgen tuinen weer kleur en leven. Je brengt niet alleen vreugde bij anderen, maar ook bij jezelf. Ontdek de voldoening van het verbeteren van iemands leefomgeving en het opfleuren van hun dag. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een tuinvrijwilliger en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Lees meer

structureel

Geertruidenberg

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Voor sommige mensen is het niet meer vanzelfsprekend om zelf de tuin bij te houden en is een extra hand met groene vingers meer dan welkom. Wil jij je passie voor tuinieren inzetten om anderen te helpen?

WAT VRAGEN WE?
Ben jij sociaal vaardig, geduldig en heb je een groot inlevingsvermogen? Heb je affiniteit met bezig zijn? Dan zoeken wij jou!

WAT LEVERT HET MIJ OP?
Stel je voor: met jouw hulp krijgen tuinen weer kleur en leven. Je brengt niet alleen vreugde bij anderen, maar ook bij jezelf. Ontdek de voldoening van het verbeteren van iemands leefomgeving en het opfleuren van hun dag.

HOE DOE JE DAT?
We vertellen je graag over het zijn van een tuinvrijwilliger en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek.
Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Geertruidenberg

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Geertruidenberg

Ga jij met Robert fietsen?

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij iemand die het zo leuk vinden om te fietsen? Vind jij het lekker om een kopje koffie te drinken? Vind je het belangrijk om anderen te helpen? Gaan dan samen met Robert fietsen! WAT WORDT ER GEVRAAGD? Ontmoet Robert, een 76-jarige eenzame man vol energie die gezelschap zoekt. Hij zou erg graag met jou fietsen op zijn elektrische fiets. Maar het gaat niet alleen om fietsen. Hij wil ook samen naar sportactiviteiten binnen de gemeente Geertruidenberg. En jij kunt hem daarbij helpen! Zie jij jezelf fietsen, een glimlach op je gezicht terwijl een kop koffie drinkt? Jij maakt je eigen dagen rijker door een gewaardeerde buddy te zijn. WAAROM BIJ SURPLUS? Ben jij zo iemand die overweegt vrijwilligerswerk te doen, maar bang is er alleen voor te staan? Wees gerust, als buddy bij Surplus word je volledig begeleidt van kennismaking tot afsluiting, en staan we altijd voor je klaar als je ergens tegenaan loopt. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een buddy en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Geertruidenberg

Ga jij met Eveline wandelen?

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij klaar om een verschil te maken tijdens een ontspannen wandeling? Wil jij deel uitmaken van een betekenisvolle ervaring als vrijwillige buddy? Ga dan samen met Eveline op pad en help haar verder op weg! WAT WORDT ER GEVRAAGD? Eveline is 80 jaar oud en heeft een evenwichtsstoornis. Ze wil graag gezelschap tijdens een stukje wandelen om te werken aan haar loopvaardigheid en zelfvertrouwen. Eveline heeft gewoond in het drielandenpunt en wil haar Nederlands en Engels verbeteren. Bovendien kan Eveline jou helpen met Duits en Frans. Het is een mooie gelegenheid om samen te leren en plezier te hebben! *Eveline geeft de voorkeur aan een vrouwelijke vrijwilliger. WAAROM BIJ SURPLUS? Ben jij zo iemand die overweegt vrijwilligerswerk te doen, maar bang is er alleen voor te staan? Wees gerust, als buddy bij Surplus word je volledig begeleidt van kennismaking tot afsluiting, en staan we altijd voor je klaar als je ergens tegenaan loopt. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een buddy en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Geertruidenberg, Oosterhout

Maak het verschil: word Buddy bij Surplus!

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij klaar om het verschil te maken in iemands leven? Wil jij jouw tijd en energie investeren in het ondersteunen van anderen? Heb je altijd al willen weten hoe het is om een positieve impact te hebben op iemands dag? WAT WORDT ER GEVRAAGD? Als buddy bij Surplus vragen we jou om praktische handvatten en structuur te geven, emotionele ondersteuning te bieden en een luisterend oor te zijn. We zoeken sociaal, integer en ondernemend talent met een positieve insteek. Kun jij goed relativeren en ben je 21 jaar of ouder? We hebben jou nodig voor 1 tot 2 jaar, één dagdeel per week beschikbaar. WAAROM BIJ SURPLUS? Ben jij zo iemand die overweegt vrijwilligerswerk te doen, maar bang is er alleen voor te staan? Wees gerust, als buddy bij Surplus word je volledig begeleidt van kennismaking tot afsluiting, en staan we altijd voor je klaar als je ergens tegenaan loopt. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een buddy en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Oosterhout

Maak je tijd waardevol; word buddy voor Joost

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij zo iemand die anderen graag aan het lachen maakt? Joost heeft een rijk leven gehad vol mooie momenten en betekenisvolle ervaringen. Hij genoot van zijn hobby's, werk en wil dat blijven doen. Alleen merkt hij dat zijn lichaam niet altijd meer meewerkt. Hij wil graag het beste uit het leven halen. Een goede dosis humor vindt hij belangrijk, hij bezit zelf ook een portie ;) Kun jij hem helpen? Word zijn buddy en heb leuke momenten samen. "Vertel, hoe doe ik dat?" Om meer informatie te krijgen over het worden van een buddy, neem dan contact op met Surplus Buddyhulp. Je zit nergens aan vast, kunt vrijblijvend kennismaken. Tot ziens!

Structureel
Oosterhout

Met Joeri op pad tijdens je pensioen!

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Samen genieten van leuke activiteiten, dat klinkt goed, toch? Joeri zou erg blij zijn met jouw gezelschap. Joeri is een man met humor, die weet wat hij wil. Hij weet alleen niet goed waar hij moet beginnen met zoeken. Wil jij hem helpen leuke activiteiten in de buurt te vinden en samen uit te proberen? "Vertel, hoe doe ik dat?" Om meer informatie te krijgen over het worden van een buddy, neem dan contact op met Surplus Buddyhulp. Je kunt dan vrijblijvend kennis maken. Tot snel!

Structureel
Geertruidenberg

GA JIJ MET LOTTE WANDELEN?

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij iemand die het leuk vind om te wandelen? Vind jij het leuk om spelletjes te doen? Dan is Lotte naar jou op zoek! WORD EEN BUDDY VOOR LOTTE Lotte, 95 jarige vrouw, zoekt een buddy om wekelijks mee op pad te gaan. Ze wil graag wat verder wandelen, zo'n 1 tot 1,5 uur, om haar oude wandeltempo te herontdekken. Het liefst zou ze een ouder maatje vinden, iemand die begrijpt hoe het voelt als je op latere leeftijd je netwerk ziet wegvallen. Lotte deelt graag haar verhalen tijdens de wandelingen en houdt van spelletjes. *Lotte wil graag een vrouwelijke vrijwilliger WAAROM BIJ SURPLUS? Ben jij zo iemand die overweegt vrijwilligerswerk te doen, maar bang is er alleen voor te staan? Wees gerust, als buddy bij Surplus word je volledig begeleidt van kennismaking tot afsluiting, en staan we altijd voor je klaar als je ergens tegenaan loopt. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een buddy en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Geertruidenberg

Ga jij mee op de duo-fiets?

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Heb jij een warm hart en wat vrije tijd over? Word dan onze held van de straat en help een 80-jarige heer met dementie. Je taak? Een ontspannen fietstocht maken met een duofiets. Als je daarnaast ook nog even met hem kunt oefenen met de rollator, is dat helemaal meegenomen. De fysiotherapeut zal je hierbij ondersteunen en alle ins en outs bijbrengen. Maak een verschil in het leven van deze meneer en geniet van een betekenisvolle ervaring! Ben jij klaar om deze meneer te helpen? Reageer dan op dit bericht.

Structureel

Anderen bekeken ook

Oosterhout

Jongeren Inspireren

Roger That Inspiratielab Oosterhout

Het Roger That Inspiratielab is een burgerinitiatief en vergroot de veerkracht van jongeren, van 11 tot 25 jaar in Oosterhout. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar activiteiten van, vóór en dóór jongeren worden georganiseerd. Een eigentijds lab waar jongeren hun talenten ontdekken, creatief zijn en leren van elkaar en van ondernemers. Een vertrouwde plek waar jongeren antwoorden op ‘levens’-vragen vinden en hun zelfredzaamheid in onze uitdagende maatschappij versterken. Kijk voor een indruk voor de sfeer en meer info op de website inspiratie-lab in NL Jongeren weten hun weg naar het Inspiratielab goed te vinden en wij zijn daarom op zoek naar diverse vrijwilligers waarmee we het initiatief verder kunnen uitbouwen. Ben jij iemand die activiteiten wil opzetten of begeleiden samen met ervaringsdeskundige jongeren en vrijwilligers met veel Levenservaring? Kom dan eens sfeer proeven in het Inspiratielab.

Project
Jongeren
Geertruidenberg, Oosterhout

Maak het verschil: word Buddy bij Surplus!

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij klaar om het verschil te maken in iemands leven? Wil jij jouw tijd en energie investeren in het ondersteunen van anderen? Heb je altijd al willen weten hoe het is om een positieve impact te hebben op iemands dag? WAT WORDT ER GEVRAAGD? Als buddy bij Surplus vragen we jou om praktische handvatten en structuur te geven, emotionele ondersteuning te bieden en een luisterend oor te zijn. We zoeken sociaal, integer en ondernemend talent met een positieve insteek. Kun jij goed relativeren en ben je 21 jaar of ouder? We hebben jou nodig voor 1 tot 2 jaar, één dagdeel per week beschikbaar. WAAROM BIJ SURPLUS? Ben jij zo iemand die overweegt vrijwilligerswerk te doen, maar bang is er alleen voor te staan? Wees gerust, als buddy bij Surplus word je volledig begeleidt van kennismaking tot afsluiting, en staan we altijd voor je klaar als je ergens tegenaan loopt. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een buddy en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Geertruidenberg

Hulp bij het ruimen van spullen in huis.

Stichting Kumbaya

Een lieve en vriendelijke mevrouw met lichamelijke beperkingen is opzoek naar een behulpzame vrijwilliger die kan helpen met haar project: Het uitzoeken en wegdoen van overbodige spullen in huis. Het is een tijdelijk project. Door haar beperkingen is het voor haar lastig om spullen te tillen en te verplaatsen. Mevrouw heeft zelf al een begin gemaakt en zij zou nu graag hulp willen bij het tillen, verplaatsen en sorteren van spullen. Zij heeft veel spullen verzameld door de jaren heen en ziet daardoor het overzicht niet meer. Nu wil ze graag veel spullen uitzoeken die wegkunnen. Het zou heel fijn zijn als de vrijwilliger eventueel ook mee kan helpen om spullen op marktplaats te zetten of weg te brengen naar de kringloop. (ter info: Mevrouw heeft 2 hondjes en rookt in huis) We zoeken iemand die: - geduldig en begripvol is. - van aanpakken weet en overzicht kan creëren. - een uurtje per week beschikbaar is voor een aantal weken tot zij weer overzicht heeft in haar huis. - affiniteit heeft met het helpen van anderen. De hulp zal een enorme impact hebben op haar dagelijks leven en haar helpen om in een opgeruimde en prettige omgeving te kunnen wonen. Bent U degene die we zoeken? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en maak verschil in het leven van een ander! Voor vragen neem gerust contact op. Mail: vmolenwijk@pptimmers.nl Telefoonnummer: 085 - 485 92 62

Project
Geertruidenberg

Techniek en technologie met kinderen

Theek 5

Theek 5 is de gemeenschapsbibliotheek, die van, voor en met elkaar activiteiten organiseert. Deel je enthousiasme voor techniek en technologie met de kinderen. De inhoud van de activiteiten wordt volledig in overleg met de vrijwilligers bepaald. Lever een leuk idee aan, verzamel het benodigde materiaal en probeer het samen met een andere vrijwilliger uit. En natuurlijk ga je vervolgens de kinderen begeleiden tijdens de activiteit. Heb je enthousiasme voor techniek, technologie of beide? Kun je kinderen begeleiden tijdens het uitvoeren van een activiteit en vind je het leuk om je kennis en enthousiasme te delen met de kinderen van de basisschool? Reageer dan nu op deze vacature.

Structureel
Geertruidenberg

Voorlezen in de bieb

Theek 5

Theek 5 is de gemeenschapsbibliotheek, die van, voor en met elkaar activiteiten organiseert. Vanaf januari 2023 organiseren we iedere woensdagochtend Voorleespret bij de bibliotheek in Raamsdonksveer. Van 10.30 tot 11.00 uur staat een voorleeshalfuurtje gepland voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. We zoeken vrijwilligers die plezier hebben in voorlezen, enthousiast een verhaal kunnen overbrengen en het leuk vinden om met jonge kinderen om te gaan. Samen met anderen voorleesvrijwilligers kiezen we leuke thema's en boeken uit waarbij je met plezier tips en adviezen geven om het extra knus en gezellig te maken. Samen met andere voorleesvrijwilligers bepaal je wie, wanneer voorleest. Dit kun je met z'n tweeën doen (ieder een boek) of alleen (max. 2 boeken). Tijdens school vakanties wordt er niet voorgelezen. Reken naast de voorleesochtend ook een voorbereidingstijd mee. De cursus ''interactief voorlezen'' is eenmalig en zal ongeveer een dagdeel in beslag nemen Ben je een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vind om kinderen voor te lezen? Interesse? Reageer dan nu op deze vacature. Verklaring omtrent het gedrag (VOG) gevraagd.

Structureel
(kleine) groepen
Roosendaal, Drimmelen, Altena, Bergen op Zoom, Geertruidenberg, Steenbergen

Ben jij die betrokken vrijwilliger?

Mentorschap West-Brabant

Misschien is mentorschap iets voor jou? Een mentor is een wettelijke verantwoordelijke voor mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn en zelf moeilijk keuzes kunnen maken. Je staat als mentor "naast" de cliënt en kijkt samen hoe de zorg georganiseerd wordt, je sluit aan bij zorgplan besprekingen en houdt een oogje in het zeil mbt de geleverde zorg. Verder heb je minimaal 2 contactmomenten in de maand met je cliënt, dat kan een kop koffie drinken zijn, een wandeling of wat de cliënt leuk vindt om te doen. Wij zoeken voor diverse regio's een mentor maar ook in andere plaatsen is een mentor hard nodig. Bel me gerust voor meer uitleg of een kennismaking als je interesse gewekt is! Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten, wie weet hebben we een match! Hartelijke groet, Mariet en Myriam

Structureel