csrf
RKCvoorelkaar logo
RKCvoorelkaar

Tijd en energie over? Deel het met Wim!

Voor wie zoeken we iemand? Voor Wim. Wim is een lieve, gezellige en sociale man op leeftijd. Hij woont in Terheijden en kan heel erg genieten van buiten zijn, wandelen, rondje rijden met de auto of een uitje naar de autowasstraat. Wie zoeken wij? Natuurlijk ben jij ook sociaal en vind je het leuk om de kleine dingen te delen met Wim. Je bent duidelijk naar Wim en durft hem te begrenzen. Dat heeft hij soms nodig en dat vindt hij fijn. Motieven om hier te werken Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote positieve invloed. Je staat er nooit alleen voor en de je krijgt energie van jouw vrijwillige inzet. Wanneer? 1x per maand of 1x per week? Wanneer het jou uitkomt. Overdag heeft Wim dagbesteding. Daarom komt het in de weekenden en op woensdag (de even weken) het beste uit voor hem. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Wanneer jullie elkaar hebben leren kennen, kunnen jullie met elkaar lezen en schrijven. Zeker weten! Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) via een bericht. Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Lees meer

structureel

Drimmelen

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor wie zoeken we iemand?

Voor Wim. Wim is een lieve, gezellige en sociale man op leeftijd. Hij woont in Terheijden en kan heel erg genieten van buiten zijn, wandelen, rondje rijden met de auto of een uitje naar de autowasstraat.Wie zoeken wij?

Natuurlijk ben jij ook sociaal en vind je het leuk om de kleine dingen te delen met Wim. Je bent duidelijk naar Wim en durft hem te begrenzen. Dat heeft hij soms nodig en dat vindt hij fijn.Motieven om hier te werken

Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote positieve invloed. Je staat er nooit alleen voor en de je krijgt energie van jouw vrijwillige inzet.Wanneer?

1x per maand of 1x per week? Wanneer het jou uitkomt. Overdag heeft Wim dagbesteding. Daarom komt het in de weekenden en op woensdag (de even weken) het beste uit voor hem.Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Wanneer jullie elkaar hebben leren kennen, kunnen jullie met elkaar lezen en schrijven. Zeker weten!Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) via een bericht. Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Drimmelen

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van SOVAK

Drimmelen

Hou je van appeltaart? Hou je niet in!

SOVAK

Wat houdt deze vrijwilligersvacature in? Een vriendelijke man van 40 jaar met een verstandelijke beperking zoekt iemand om uitstapjes mee te maken. Hij geniet erg van één op één aandacht. Hij houdt van wandelen en is graag buiten. Afwisseling tussen actief bezig zijn en ontspanning vindt hij fijn. En natuurlijk vindt hij het fantastisch om samen een appeltaart te bakken en op te eten :-). Waar? Hij woont in Terheijden in een woning aan het Ganzenpad. Op deze woning wordt extra intensieve begeleiding aangeboden. Dit betekent dat er de hele dag begeleiding in de buurt is om te helpen daar waar nodig. Bij deze woning zit een grote tuin en in de buurt is volop gelegenheid om een leuke wandeling en andere uitstapjes te maken. Wie zoekt hij? Omdat onze cliënt zich het meest kan ontspannen wanneer een vrouw aanwezig is, zijn we op zoek naar een dame die zich vrijwillig zou willen inzetten om samen met hem één op één leuke dingen te ondernemen. Samen met de persoonlijk begeleider wordt er natuurlijk eerst kennisgemaakt met elkaar. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is betekenisvol werk doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd! Wil je meer weten over deze vacature? Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij SOVAK. Neem dan contact op met Petra

Structureel
Drimmelen

Hou je van buiten zijn? Hou je niet in!

SOVAK

Wat houdt deze vrijwilligersvacature in? Een vrolijke jongeman van 25 jaar die houdt van buiten zijn, zoekt iemand om samen lekker op pad te gaan. Wat dacht je van samen fietsen en onderweg een ijsje eten of samen een bakkie koffie drinken? Hij houdt vooral van één op één contact. Waar? Hij woont in Terheijden in een woning aan de Zeggelaan. Deze mensen die hier wonen hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en hebben behoefte aan ondersteuning in het structureren van de dag. Wie zoekt hij? Vanwege de vele informatie die hij soms krijgt, kan hij wel eens in de knoop raken met zijn gedachten. Juist daarom is het goed om samen met iemand erop uit te gaan. Iemand van buiten de organisatie brengt weer andere 'inzichten' mee die hem helpen om dingen te relativeren. Goed om te weten, is dat hij niets met dieren heeft en vooral bang is van honden. Lijkt het je leuk om een kennis te maken met hem en met zijn persoonlijk begeleider? Neem dan contact op! Vrijwilligerswerk bij SOVAK is betekenisvol werk doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd! Wil je meer weten over deze vacature? Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij SOVAK. Stuur dan een bericht.

Structureel
Drimmelen

Hoofd, schouders, knie en teen!

SOVAK

Meer energie en een goed humeur Om lekker in je vel te blijven zitten, is bewegen een must. Dit geldt voor ons allemaal. Samen met onze fysiotherapeut en begeleider zorg je voor de soepele spieren en gewrichten van mensen met verstandelijke beperking. Het betreft voornamelijk mensen die rolstoel gebonden zijn. In een sportzaal wordt door middel van sport en spel gewerkt aan de kwaliteit van leven en de mentale gezondheid van de mensen. Actie in combinatie met rust Ben jij actief en sportief? Iemand die houdt van bewegen; de nut en noodzaak hiervan inziet en begrijpt? De mensen die je begeleidt zijn niet volledig mobiel. Daarom is het van belang dat je mensen helpt bij het opstaan, zitten en de bewegingen fysiek begeleidt. Geduld en rust zijn belangrijk in het samenwerken met elkaar. Je werkt met een leuke club mensen waarbij je de kans krijgt meer te leren over de mogelijkheden van beweging bij de mens. Met jouw hulp komen mensen met een verstandelijke beperking beter in hun vel te zitten. Helemaal op jouw plek Kennismaken met de deelnemers van de beweeggroepen, de medewerkers van de fysiotherapie en begeleiding vinden wij heel belangrijk. De beweeggroep is wekelijks op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de sportzaal van het activiteitencentrum het Gruijtplein (Koningsveld 1) in Terheijden. Jij bepaalt welke donderdagen jou het beste uitkomt (wekelijks/1 per maand/1 keer per 2 weken). Dit kan allemaal in overleg. Verder word je goed ingewerkt en begeleid zodat jouw vrijwillige inzet volledig op zijn plaats is bij deze beweegmomenten. Wil je meer weten over deze vacature of over het vrijwilligerswerk bij SOVAK? Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Petra (vrijwilligerscoördinator) via een bericht op deze website

Structureel
Drimmelen

Zonnetje in Huis voor Stralende Bewoners

SOVAK

Wat mag je doen? Onze bewoners houden van 1 op 1 aandacht en zouden graag wat extra verwend willen worden. Dit kan door o.a. een voetenbadje aan te bieden, nagels lakken, mee uit wandelen, fietsen, op zondag een drankje doen in het café op het terrein. We zouden het leuk vinden om wat gezellige plantjes in de tuin te hebben, en iemand die met de feestdagen/seizoenen onze ramen/huiskamer sfeervol willen aankleden. Wie past bij ons? Onbevangen, onbevooroordeeld en bieden van duidelijkheid. Opgeruimd persoon die houdt van een opgeruimde omgeving, graag meedenkt en houdt van aanpakken. Waarom is het bij ons zo leuk? Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote invloed. Je staat er nooit alleen voor en de bewoners geven je energie. Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Een ding is zeker; geen dag is hetzelfde en je gaat met heel veel energie naar huis. Jij: Het Zonnetje in Huis. Wij: Huis met Stralende Bewoners. Denk je nu dat ben ik! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet). Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Drimmelen

Gezellige Vrijwillige Sfeermaker gezocht

SOVAK

Sta jij ook graag dicht bij de mensen? Taken: Helpen bij de ochtendwerkzaamheden. Ontbijt klaarzetten, helpen jas en aan doen, brengen naar het activiteitencentrum, helpen met kamers op orde van cliënten, sfeer brengen. Voorlezen, liedjes zingen, wandelen. Vind jij het leuk om met de feestdagen/seizoenen onze ramen/huiskamer sfeervol aan te kleden? Dat zou helemaal mooi zijn! Voor wie? Voor onze bewoners met een ernstige meervoudige beperking die wonen in Terheijden. Wie zoeken we? Onbevangen, onbevooroordeeld en bieden van duidelijkheid. Opgeruimd persoon die houdt van een opgeruimde omgeving, graag meedenkt en houdt van aanpakken. Motieven om hier te werken Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote invloed. Je staat er nooit alleen voor en de bewoners geven je energie. Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Een ding is zeker; geen dag is hetzelfde en je gaat met heel veel energie naar huis. Denk je nu dit past bij mij?! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet). Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Altena

Op zoek naar kleur? Hou je niet in!

SOVAK

Jouw inzet is van harte welkom! In en rondom een prachtig mooi landelijk gelegen appartementencomplex aan de Eikenlaan in Sleeuwijk is van alles aanwezig om te ondernemen. Wandelen, spelletjes doen, erop uit, sportief bezig zijn, samen een voetbalwedstrijd kijken, shoppen? Heb jij leuke ideeën om te ondernemen? Deel deze met ons. Wanneer? Als het past in jouw agenda. Alles in overleg. Kom gewoon eens kennismaken! Je bent van harte welkom bij SOVAK in Sleeuwijk!

Structureel
Drimmelen

Gezocht: Uitdagend Gezelschap

SOVAK

Voor wie? Een rustige en leuke dame (een vijftiger, die heel goed weet wat zij wil) zoekt gezelschap in Terheijden. Wie zoeken we? Jij begrijpt als geen ander dat het voor iedereen belangrijk is om uitgedaagd te worden, gezelschap te hebben en af en toe eens erop uit te gaan. Je bent geduldig en begrijpt dat de boog niet altijd gespannen hoeft te staan. Wat? Zij zit in een rolstoel en vindt het fantastisch om naar buiten te gaan. Gewoon een blokje om. Verder houdt ze van breien en handwerken. Ook is ze dol op gezelschapspelletjes. Wanneer? Als jij tijd over hebt. Wanneer het jou uitkomt. Alles in overleg. Natuurlijk maken jullie eerst kennis met elkaar en ontmoet je de begeleiding. Verder kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Denk je nu; ik wil best wat van mijn tijd delen! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) door een bericht te sturen. Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Drimmelen

Fitnessen en Netflixen

SOVAK

Hoi, ik ben Laurent! Het lijkt me heel leuk om kennis te maken met een leeftijdsgenoot. Ik ben 37 jaar. Ik houd van fitnessen, netflixen en gezelligheid. Het is voor mij lastig om zelf mensen te vinden om wat mee te ondernemen. Ik zou het heel leuk vinden wanneer je samen met mij een keer naar de bioscoop wil gaan, naar een pretpark bijvoorbeeld. Ik heb wel ideeën om er samen op uit te gaan, maar misschien heb jij die ook wel! We kunnen in overleg met elkaar bespreken wanneer we wat kunnen inplannen. Ik vind het al super om 1 keer in de 2 maanden wat af te spreken. Het uitkijken naar onze activiteit vind ik al bijzonder. Omdat ik structuur nodig heb, vind ik het belangrijk dat je duidelijk bent En gezelligheid vind ik heel belangrijk. De Polderstraat 1 is een woning waar mensen met een licht verstandelijke beperking wonen. Zelfstandigheid is erg belangrijk. Met de begeleiding wordt gesproken over wat wel en niet mogelijk is. Wat breng jij mee? * Je vindt het leuk om dingen te ondernemen * Je bent duidelijk. * Je maakt in 1x in de 2 maanden de tijd om wat leuks te doen * Je houdt van gezelligheid Wat je krijgt * Een reiskostenvergoeding. * Diverse leuke extraatjes zoals o.a. jaarlijks een kerstpakket. * Het enthousiasme, plezier en energie van en met Laurent die blij wordt van jouw gezelschap Enthousiast geworden? Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet) via onderstaande knop. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is werk waar je energie van krijgt.

Structureel
Drimmelen

Gezocht! Gezelschap voor meid met humor

SOVAK

Voor een vrolijke meid die woont Terheijden zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met haar dingen te ondernemen. Zij schrijft hierover zelf het volgende: Hallo, ik ben Anna! Ik zou graag eens met iemand wat leuks willen ondernemen. Ik ben 18 jaar. Ik houd van kletsen, gamen en winkelen. Ik geniet ook erg van muziek luisteren en films kijken. En samen wandelen vind ik ook heerlijk. Het zou fijn zijn wanneer iemand als je mij af en toe wilt komen ophalen om er even uit te zijn. We kunnen in overleg met elkaar bespreken wanneer we dit inplannen. Het uitkijken naar onze uitjes vind ik al bijzonder. Ik ben erg zorgzaam en vindt lachen erg belangrijk. Ik heb even de tijd nodig om je te leren kennen. Maar als ik mijzelf eenmaal op mijn gemak voel dan ben ik supervrolijk. Wat breng jij mee *Je bent geduldig *Je maakt tijd om (in overleg af en toe) met mij erop uit te gaan *Je houdt van grapjes maken Wat je krijgt *Een reiskostenvergoeding. *Diverse leuke extraatjes zoals o.a. jaarlijks een kerstpakket. *Het enthousiasme, plezier en energie van en met Anna die blij wordt van jouw gezelschap *Werken in een professioneel en enthousiast team Enthousiast geworden? Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op door een bericht te sturen. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is werk waar je energie van krijgt.

Structureel
Drimmelen

Ben jij gek op dieren? Hou je niet in!

SOVAK

Ben jij gek op dieren? Hou je niet in! Boerderij De Kloek in Terheijden is op zoek naar enthousiaste dierenverzorgers. Wij zoeken vrijwilligers die op zaterdag(ochtend) en/of zondag(ochtend) de handen uit de mouwen willen steken om de boerderijdieren te verzorgen. Het gaat om een leuke werkplek waarbij je zelfstandig jouw werkzaamheden kan uitvoeren. Je ontvangt voor dit werk een vrijwilligersvergoeding. Boerderij De Kloek is een echte boerderij met paarden, geiten, kippen, ganzen, eenden en konijnen. Ook is er genoeg groen en een prachtige tuinkas. Op deze boerderij krijgen onze cliënten begeleiding en ondersteuning die ze nodig hebben. De Kloek is een mooie werkplek voor onze cliënten. Onze cliënten werken met begeleiding van maandag t/m vrijdag en verzorgen dan de dieren. Het spreekt voor zich dat in de weekenden de dieren ook verzorging nodig hebben. Wij zijn op zoek naar zelfstandige vrijwilligers (van 18 jaar en ouder) die natuurlijk enorm veel van dieren houden. De bedoeling is dat de dieren worden gevoerd, hokken worden schoongemaakt en de dieren de nodige aandacht krijgen. Je werkt erg zelfstandig, maar je staat er zeker niet alleen voor. Je komt terecht in een leuk team van andere vrijwilligers en uiteraard word je goed en zorgvuldig ingewerkt en begeleid door een medewerker van Boerderij de Kloek. In overleg kunnen we kijken of je wekelijks wilt komen werken of b.v. 1x per maand. Het gaat hier om een vacature in het weekend. Onze cliënten zijn dan niet op Boerderij De Kloek aanwezig. Wil je meer weten over deze vacature? Wil je graag aan de slag? Of wil je graag eens een kijkje nemen op Boerderij De Kloek? Neem dan rechtstreeks contact op met een medewerker van Boerderij De Kloek. Het is ook mogelijk om met onze coördinator vrijwillige inzet, Petra contact op te nemen.

Structureel
Drimmelen

Heb jij groene vingers? Hou je niet in!

SOVAK

Boerderij de Kloek in Terheijden zoekt vrijwilligers die veel van dieren houden en het leuk vinden om te werken in de belevingskas. Samen met de cliënten die werken op deze mooie boerderij zorg jij voor de juiste verzorging van plant en dier. Denk hierbij aan snoeien, planten opbinden, onkruid wieden, harken, vegen en nog meer wat hierbij komt kijken. Samen met onze cliënten maak jij er een leuke en productief dagdeel van. Wat neem jij mee? * Je houdt van de natuur en buiten zijn. * Je houdt van samenwerken. * Je houdt van de handen uit de mouwen steken. * Je bent beschikbaar op een doordeweekse dag (elke week of 1x per maand; alles in overleg. Wanneer het jou uitkomt). Wat je krijgt. * Een schitterende werkplek op een fantastische boerderij. * Diverse leuke extraatjes. * Reiskosten. * Werken in een enthousiast professioneel team. Ben je enthousiast over deze vacature en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op! We maken graag kennis met je en willen je graag alles laten zien op en rondom onze boerderij.

Structureel

Anderen bekeken ook

Drimmelen

Zonnetje in Huis voor Stralende Bewoners

SOVAK

Wat mag je doen? Onze bewoners houden van 1 op 1 aandacht en zouden graag wat extra verwend willen worden. Dit kan door o.a. een voetenbadje aan te bieden, nagels lakken, mee uit wandelen, fietsen, op zondag een drankje doen in het café op het terrein. We zouden het leuk vinden om wat gezellige plantjes in de tuin te hebben, en iemand die met de feestdagen/seizoenen onze ramen/huiskamer sfeervol willen aankleden. Wie past bij ons? Onbevangen, onbevooroordeeld en bieden van duidelijkheid. Opgeruimd persoon die houdt van een opgeruimde omgeving, graag meedenkt en houdt van aanpakken. Waarom is het bij ons zo leuk? Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote invloed. Je staat er nooit alleen voor en de bewoners geven je energie. Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Een ding is zeker; geen dag is hetzelfde en je gaat met heel veel energie naar huis. Jij: Het Zonnetje in Huis. Wij: Huis met Stralende Bewoners. Denk je nu dat ben ik! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet). Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Drimmelen

Gezellige Vrijwillige Sfeermaker gezocht

SOVAK

Sta jij ook graag dicht bij de mensen? Taken: Helpen bij de ochtendwerkzaamheden. Ontbijt klaarzetten, helpen jas en aan doen, brengen naar het activiteitencentrum, helpen met kamers op orde van cliënten, sfeer brengen. Voorlezen, liedjes zingen, wandelen. Vind jij het leuk om met de feestdagen/seizoenen onze ramen/huiskamer sfeervol aan te kleden? Dat zou helemaal mooi zijn! Voor wie? Voor onze bewoners met een ernstige meervoudige beperking die wonen in Terheijden. Wie zoeken we? Onbevangen, onbevooroordeeld en bieden van duidelijkheid. Opgeruimd persoon die houdt van een opgeruimde omgeving, graag meedenkt en houdt van aanpakken. Motieven om hier te werken Je verveelt je nooit. Jouw inzet heeft grote invloed. Je staat er nooit alleen voor en de bewoners geven je energie. Je werkt met je hoofd, je hart en je handen. Natuurlijk wordt er eerst rustig en uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en kan je altijd terugvallen op een professioneel en enthousiast team. Een ding is zeker; geen dag is hetzelfde en je gaat met heel veel energie naar huis. Denk je nu dit past bij mij?! Hou je niet in en neem dan contact op met Petra (coördinator vrijwillige inzet). Vrijwilligerswerk is werk waar je energie van krijgt. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, en de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd!

Structureel
Breda, Dongen, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen

Konijnenverzorger in de avond

K'nijn en Ko

Kom jij onze konijnen in de avond voorzien van roomservice en een schoon verblijf? We zoeken gezellige mensen die 's avonds tijd hebben om onze konijnen in de opvang te verzorgen. Je plant zelf flexibel je beschikbaarheid in onze online agenda. Vind jij het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en alles te weten te komen over het verzorgen van konijnen? Op onze opvang in Bavel verblijven het hele jaar door minimaal 50 konijnen. Behalve de opvang van afstandsdieren, vangen we ook verwaarloosde en/of gedumpte dieren op. Dit zijn vaak schrijnende situaties en onze hulp is dan ook hard nodig. We zorgen ervoor dat de dieren gecastreerd worden en de juiste verzorging krijgen om in goede gezondheid weer herplaatst te kunnen worden. Overdag zijn we vaak erg druk met verschillende afspraken, mensen komen konijnen brengen of ophalen, konijnen worden gekoppeld, afspraken met de dierenarts etc. Daarom is fijn zijn om met een leuke groep mensen de dagelijkse zorg op te vangen in de avond uren. Onder andere voor - schoonmaak van verblijven - aanvullen van voorraden - voeren en voorzien van vers drinkwater En diverse andere voorkomende werkzaamheden die bij de opvang van de konijnen hoort. Je bent altijd minimaal met 2 personen aanwezig op de opvang. Ervaring is niet vereist, enthousiasme en een gezonde dosis humor wel ;-) Heb jij een paar uurtjes per week tijd? Laat dan gauw je gegevens achter! Zie www.knijnenko.nl of bezoek onze Facebookpagina facebook.com/stichtingkonijnenopvangKnijnenko

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Drimmelen

Gezocht! Gezelschap voor meid met humor

SOVAK

Voor een vrolijke meid die woont Terheijden zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met haar dingen te ondernemen. Zij schrijft hierover zelf het volgende: Hallo, ik ben Anna! Ik zou graag eens met iemand wat leuks willen ondernemen. Ik ben 18 jaar. Ik houd van kletsen, gamen en winkelen. Ik geniet ook erg van muziek luisteren en films kijken. En samen wandelen vind ik ook heerlijk. Het zou fijn zijn wanneer iemand als je mij af en toe wilt komen ophalen om er even uit te zijn. We kunnen in overleg met elkaar bespreken wanneer we dit inplannen. Het uitkijken naar onze uitjes vind ik al bijzonder. Ik ben erg zorgzaam en vindt lachen erg belangrijk. Ik heb even de tijd nodig om je te leren kennen. Maar als ik mijzelf eenmaal op mijn gemak voel dan ben ik supervrolijk. Wat breng jij mee *Je bent geduldig *Je maakt tijd om (in overleg af en toe) met mij erop uit te gaan *Je houdt van grapjes maken Wat je krijgt *Een reiskostenvergoeding. *Diverse leuke extraatjes zoals o.a. jaarlijks een kerstpakket. *Het enthousiasme, plezier en energie van en met Anna die blij wordt van jouw gezelschap *Werken in een professioneel en enthousiast team Enthousiast geworden? Denk je nu dit past bij mij! Hou je niet in en neem dan contact op door een bericht te sturen. Vrijwilligerswerk bij SOVAK is werk waar je energie van krijgt.

Structureel
Drimmelen

Hou je van buiten zijn? Hou je niet in!

SOVAK

Wat houdt deze vrijwilligersvacature in? Een vrolijke jongeman van 25 jaar die houdt van buiten zijn, zoekt iemand om samen lekker op pad te gaan. Wat dacht je van samen fietsen en onderweg een ijsje eten of samen een bakkie koffie drinken? Hij houdt vooral van één op één contact. Waar? Hij woont in Terheijden in een woning aan de Zeggelaan. Deze mensen die hier wonen hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en hebben behoefte aan ondersteuning in het structureren van de dag. Wie zoekt hij? Vanwege de vele informatie die hij soms krijgt, kan hij wel eens in de knoop raken met zijn gedachten. Juist daarom is het goed om samen met iemand erop uit te gaan. Iemand van buiten de organisatie brengt weer andere 'inzichten' mee die hem helpen om dingen te relativeren. Goed om te weten, is dat hij niets met dieren heeft en vooral bang is van honden. Lijkt het je leuk om een kennis te maken met hem en met zijn persoonlijk begeleider? Neem dan contact op! Vrijwilligerswerk bij SOVAK is betekenisvol werk doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk bieden wij een jaarlijkse attentie, een kerstgeschenk, de mogelijkheid tot het declareren van jouw reiskosten. Maar het allerbelangrijkste is dat jij in ruil voor jouw vrijwillige inzet naar huis gaat met een goed gevoel. Want dat krijg jij ervoor terug. Gegarandeerd! Wil je meer weten over deze vacature? Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij SOVAK. Stuur dan een bericht.

Structureel
Oosterhout, Breda

Redactie Kanjer ORTS gezocht

ORTS

De redactie van de ORTS is de spil van de lokale omroep van Oosterhout. Als redactie medewerker / voorbereider / samensteller / tekstschrijver denk je mee over de inhoud van berichten en programma's. Samen met je collega's maak je pers- en tekstberichten voor de socials van de ORTS, zoals Insta, Facebook en Linkedin, voor de radio, voor TekstTV en de ORTS website. Uiteraard zorgt de ORTS voor een inwerkperiode. Ben je nieuwsgierig, goed op de hoogte en vind je het leuk om samen met anderen de lokale omroep bij de mensen thuis te brengen dan ben je van harte welkom. Direct aanmelden kan via deze website. De tijd die je kwijt bent per week is vastgesteld op minimaal 2 uur, meer mag natuurlijk ook, graag zelfs. We zijn met name opzoek naar een redacteur voor het TV programma De Kletspet, elke week doen we interviews over actuele onderwerpen op straat. Als redacteur bedenk je het onderwerp en de vragen. Met vriendelijke groet, namens de ORTS Carlo

Structureel
Oosterhout

Burenruzie zoekt bemiddelaars, iets voor jou?

Buurtbemiddeling Oosterhout en Geertruidenberg

Kun jij goed luisteren, ben je betrokken, empathisch en wil je mensen graag helpen? Zoek je vrijwilligerswerk met flexibele uren? Dan is Buurtbemiddeling iets voor jou! Buurtbemiddelaars helpen ruziënde buren om weer met elkaar in gesprek te komen. Meld je nu aan als vrijwillig buurtbemiddelaar en volg gratis de 3-daagse basistraining buurtbemiddeling via Surplus. Buurtbemiddeling kost je gemiddeld 5 tot 10 uur per maand (of meer als je dat zou willen) en je uren zijn flexibel inzetbaar. Je krijgt als vrijwilliger, naast de basistraining, jaarlijks meerdere verdiepingstrainingen aangeboden en je ontvangt een reis- en telefoonkostenvergoeding. Je komt in een leuk en enthousiast team van ruim 20 vrijwilligers met een grote diversiteit in leeftijd en ervaring. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de gemeente Oosterhout en Geertruidenberg. Geïnteresseerd? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Karin, coördinator buurtbemiddeling Oosterhout/Geertruidenberg

Structureel
Breda, Drimmelen, Gilze en Rijen, Oosterhout, Etten-Leur, Moerdijk

Laat jij dromen uitkomen? Regio Breda

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen?

Project
Roosendaal, Drimmelen, Altena, Bergen op Zoom, Geertruidenberg, Steenbergen

Ben jij die betrokken vrijwilliger?

Mentorschap West-Brabant

Misschien is mentorschap iets voor jou? Een mentor is een wettelijke verantwoordelijke voor mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn en zelf moeilijk keuzes kunnen maken. Je staat als mentor "naast" de cliënt en kijkt samen hoe de zorg georganiseerd wordt, je sluit aan bij zorgplan besprekingen en houdt een oogje in het zeil mbt de geleverde zorg. Verder heb je minimaal 2 contactmomenten in de maand met je cliënt, dat kan een kop koffie drinken zijn, een wandeling of wat de cliënt leuk vindt om te doen. Wij zoeken voor diverse regio's een mentor maar ook in andere plaatsen is een mentor hard nodig. Bel me gerust voor meer uitleg of een kennismaking als je interesse gewekt is! Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten, wie weet hebben we een match! Hartelijke groet, Mariet en Myriam

Structureel