csrf
RKCvoorelkaar logo
RKCvoorelkaar

Bent u een vroege vogel?

Wat gaat u doen? Van 8:00 - 10:00 uur op zaterdag en zondag zoeken wij vrijwilligers die helpen met het ontbijt op de verschillende woongroepen. Waar gaat u werken? Van harte welkom bij Elzenhoven, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze kleinschalige locatie in Sprang-Capelle biedt een langdurig verblijf voor ouderen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld voor cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Daarnaast zijn er twee logeerplaatsen waarvan mensen, die bijvoorbeeld moeten herstellen van een operatie, maximaal zes weken gebruik kunnen maken. Met de regie over het leven nog stevig in eigen handen is het voor ouderen goed toeven in de zorglocatie. Wie bent u? Affiniteit met, en respect voor de ouder wordende mens U bent geduldig en hebt inlevingsvermogen U werkt graag samen met collega vrijwilligers Wat bieden wij? Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. Mijzo biedt u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops. U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet. Wie zijn wij? Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Lees meer

structureel

Waalwijk

Gastvrijheid & horeca
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wat gaat u doen?

Van 8:00 - 10:00 uur op zaterdag en zondag zoeken wij vrijwilligers die helpen met het ontbijt op de verschillende woongroepen.

Waar gaat u werken?

Van harte welkom bij Elzenhoven, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze kleinschalige locatie in Sprang-Capelle biedt een langdurig verblijf voor ouderen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld voor cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Daarnaast zijn er twee logeerplaatsen waarvan mensen, die bijvoorbeeld moeten herstellen van een operatie, maximaal zes weken gebruik kunnen maken. Met de regie over het leven nog stevig in eigen handen is het voor ouderen goed toeven in de zorglocatie.

Wie bent u?

Affiniteit met, en respect voor de ouder wordende mens
U bent geduldig en hebt inlevingsvermogen
U werkt graag samen met collega vrijwilligers

Wat bieden wij?

Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's

Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten.

Mijzo biedt u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops.

U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet.

Wie zijn wij?

Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

zaterdag

zondag

Locatie

Waalwijk

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Mijzo

Loon op Zand

Bewegen in muziek.

Mijzo

We zijn opzoek naar 2 vrijwilligers die willen helpen bij de BIM. Dit is bewegen in muziek. Wat ga je doen: * Op de woongroep bewegen * Je bent actief bezig samen met bewoners Wat mag je van ons verwachten: * Een workshop * Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's. * Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. * Mijzo bied u een goede begeleiding bij het inwerken * U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet. Wie bent u: * Beetje sportief, iemand die andere kan motiveren * Iemand die kan genieten van de meeste kleine geluksmomenten van de bewoners * Iemand die geen problemen heeft om lichamelijk contact te maken * Eigen ideeën vanuit de vrijwilliger zijn altijd welkom...

Structureel
Jongeren
Waalwijk

Bingo!

Mijzo

Wat gaat u doen? Een keer per maand is er op maandagmiddag (2de van de maand) van 14:00 - 16:30 uur Bingo! Hiervoor zoeken wij vrijwilligers die helpen met bewoners halen en brengen, koffie en thee inschenken en de bewoners helpen met de bingo. Ook klaarzetten en opruimen behoort tot de taken. Waar gaat u werken? Van harte welkom bij Elzenhoven, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze kleinschalige locatie in Sprang-Capelle biedt een langdurig verblijf voor ouderen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld voor cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Daarnaast zijn er twee logeerplaatsen waarvan mensen, die bijvoorbeeld moeten herstellen van een operatie, maximaal zes weken gebruik kunnen maken. Met de regie over het leven nog stevig in eigen handen is het voor ouderen goed toeven in de zorglocatie. Wie bent u? Affiniteit met, en respect voor de ouder wordende mens U bent geduldig en hebt inlevingsvermogen U werkt graag samen met collega vrijwilligers Wat bieden wij? Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. Mijzo biedt u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops. U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet. Wie zijn wij? Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Structureel
Jongeren
Waalwijk

Houdt u van fietsen?

Mijzo

Wat gaat u doen? We zoeken sportieve mensen voor de duo-fiets. Dag en tijd worden in overleg met u vastgesteld. Waar gaat u werken? Van harte welkom bij Elzenhoven, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze kleinschalige locatie in Sprang-Capelle biedt een langdurig verblijf voor ouderen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld voor cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Daarnaast zijn er twee logeerplaatsen waarvan mensen, die bijvoorbeeld moeten herstellen van een operatie, maximaal zes weken gebruik kunnen maken. Met de regie over het leven nog stevig in eigen handen is het voor ouderen goed toeven in de zorglocatie. Wie bent u? Affiniteit met, en respect voor de ouder wordende mens U bent geduldig en hebt inlevingsvermogen U werkt graag samen met collega vrijwilligers Wat bieden wij? Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. Mijzo biedt u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops. U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet. Wie zijn wij? Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Structureel
Loon op Zand

Barman/vrouw voor de borrelavond

Mijzo

Wat gaat u doen? Voor donderdagavond zoeken wij een vrijwilliger die samen met een ander vrijwilliger onze bar wil bemannen en de bewoners wil voorzien van een hapje en drankje. Gezelligheid kan maken een een praatje met de bewoners. Daarnaast ga je ook bewoners begeleiden die individueel het Grand Café bezoeken. Vind je dit leuk neem dan contact met ons op. Waar gaat u werken? Van harte welkom bij Eekhof, een van de zorglocaties van Mijzo! Eekhof is een kleinschalige zorglocatie in het hartje van Kaatsheuvel die een thuis biedt aan 56 cliënten met dementie, waaronder ook aan jonge mensen met dementie. Daarnaast bieden we dagbesteding en dagbehandeling. Bij Eekhof ervaart u gegarandeerd een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wie bent U? Wat zoeken we in de vrijwilliger: • Affiniteit met de doelgroep, dus de mensen die al verder in hun dementie zijn. • Iemand die rustig is • Iemand die kan genieten van de meeste kleine geluksmomenten van de bewoners • Eigen ideeën vanuit de vrijwilliger zijn altijd welkom... Wat bieden wij? • Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's. • Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. • Mijzo bied u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops. • U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet. Wie zijn wij? Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk! Voor deze vacature is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Bent u geïnteresseerd in deze vacature of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere openstaande vacatures? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Structureel
Jongeren
Loon op Zand

Heeft u nog breipennen of haaknaalden?

Mijzo

Wat gaat u doen? Op woensdagmiddag is het van 14.00 tot 16.00 uur handwerken. Daar waar nodig helpt u de bewoners. Waar gaat u werken? U gaat werken bij Eekhof, een locatie van Mijzo voor mensen met dementie en alzheimer. Wie bent u? Wij zoeken 2 vrijwilligers die de bewoners daar waar nodig helpen bij het handwerken. Als u zelf kunt handwerken dan is dat een pré. Wat bieden wij? Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. Mijzo biedt u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops. U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet. Wie zijn wij? Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Structureel

Anderen bekeken ook

Loon op Zand

Gezocht: Evenement verkeersregelaars

Stichting verkeersregelaars team loon op zand

Voor diverse, niet-commerciële, evenementen binnen onze gemeente, die georganiseerd worden door enthousiaste organisaties, zoeken we evenement- verkeersregelaars. Onze stichting heeft als doel om die organisaties de ervaring en kennis te bieden voor de verkeersveiligheid en doorstroming. Hierdoor worden de eigen vrijwilligers ontlast. Onze leden worden gezien als hun eigen vrijwilligers tijdens hun evenement. Leden gaan een instructie volgen door de politieacademie om een certificaat te -behalen. Dat kan al op de vrijwilligersbeurs dd 7-10-2023. Daarnaast regelen we extra cursussen, denk aan reanimatie, gedragstraining e.d. Kleding en materialen worden door ons verzorgd. Als een verkeersregelaar wordt ingezet, dan is dat in principe voor diensten van maximaal 4 uur. Je moet dan ook zolang kunnen staan. Elke inzet of beschikbaarheid van jou wordt bij tijd en wijle gewaardeerd met een kadobon. Het is vanaf de leeftijd van 16 jaar en er is geen eind-leeftijd. Verder ben je representatief voor onze stichting maar vooral voor de organisatie die ons nodig heeft. Ook spreek je goed Nederlands, heb je gevoel voor humor en heb je de nodige objectiviteit en het inzicht om probleem situaties ter plekke op te lossen. Je hebt altijd contact met een ervaren coördinator. Je laat je niet opjagen door mensen die moeilijk doen en je kunt je rust bewaren. Ook als er vragen zijn vanuit onze stichting, zijn we blij met iedereen die mee wil denken. Met vriendelijke groeten en tot dan, Frank Nijkamp, secretaris st. verkeersregelaars team loon op zand 06-51423409

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Loon op Zand

Gastheer/ vrouw kleedkamers

Voetbalvereniging Desk

v.v. DESK is voetbalclub binnen Kaatsheuvel met meer dan 850 leden. Gedurende alle dagen van de week zijn er wel activiteiten op het terrein. Voor de kleedkamers zoeken wij iemand die een of meerdere avonden tussen 18:00-22:00 of op zaterdag of zondag toezicht kan houden en enkele lichte schoonmaak werkzaamheden kan verrichten. Je bent tevens gastheer/vrouw voor de bezoekers en maakt ze wegwijs binnen de accommodatie en verzorgt bijvoorbeeld de ranja voor de allerkleinsten.

Structureel
Waalwijk

Begeleider ‘In de Werkplaats’. 1x per maand

de Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in verschillende vestigingen maandelijks activiteiten voor kinderen (8-12 jaar) onder de noemer In de Werkplaats. Bij deze activiteiten leren we kinderen om allerlei moderne media op een creatieve manier te gebruiken. Wil jij je kennis en je tijd inzetten om deze kinderen helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Alle vrijwilligers krijgen een korte training in de programma’s die we gebruiken en worden inhoudelijk begeleid door de lees- en mediaconsulenten van de Bibliotheek. Zo geef je altijd goed voorbereid jouw workshop. De activiteiten In de Werkplaats vinden o.a. plaats in de bibliotheken Heyhoef, Wagnerplein, Udenhout, Berkel-Enschot, Goirle, Oisterwijk, Waalwijk en ’t Sant. Wat vragen wij? Een workshopbegeleider In de Werkplaats: • Kan goed met moderne media overweg; • Is kindvriendelijk en heeft geduld; • Begeleidt kinderen enthousiast met hun uitdagingen; • Vindt het leuk om nieuwe workshops te bedenken of bestaande workshops te vertalen; • Is minimaal 1 keer per maand beschikbaar; • Heeft bij voorkeur affiniteit met bijvoorbeeld technologie, gaming of programmeren. Wat heeft de organisatie te bieden? • Je gaat werken in een leuk team; • Je krijgt een gratis bibliotheekabonnement en cadeaubon; • Je krijgt de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan diverse interessante cursussen, workshops en trainingen; • Je ontwikkelt jezelf en helpt anderen zich te ontwikkelen • Je wordt begeleid, bent verzekerd en krijgt een vrijwilligerscontract   Wat maakt het werk de moeite waard? De Bibliotheek zet zich in om kinderen en jongeren nu en in de toekomst mee te laten doen in een wereld vol media. Moderne media bieden allerlei nieuwe mogelijkheden om kinderen zichzelf te laten uiten, hun eigen verhaal te laten vertellen en hun talenten te ontwikkelen. In de Werkplaats maken kinderen op een speelse manier kennis met creatieve technologie en jij mag ze hierin begeleiden. Er liggen verschillende workshops en materialen voor je klaar om mee aan de slag te gaan, maar je wordt als vrijwilliger ook van harte uitgenodigd om zelf ideeën te introduceren, eigen workshops te geven en deze onderling met de andere vrijwilligers en medewerkers uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een gezamenlijk bouwwerk in Minecraft, het ontwerpen van een virtual reality-wereld op de tablet, het filmen van een stop-motionvideo of het leren programmeren van een robot. Werktijden Eén middag per maand buiten schooltijden, in overleg. De activiteit zelf duurt 90 minuten en daarnaast kun je rekenen op ongeveer 30 minuten voorbereidingstijd per keer. Aanname procedure Na een eerste selectie volgt een gesprek met de vrijwilligerscoördinator en één van de vaste medewerkers. Aansluitend worden hier ook de afspraken vastgelegd m.b.t. taken, tijden en frequentie van de vrijwillige inzet. Interesse? Stuur een mail naar vrijwilliger@bibliotheekmb.nl t.a.v. Otto Janssen, vrijwilligers coördinator. Ook voor meer informatie kun je hiernaartoe mailen.

Structureel
's-Hertogenbosch, Meierijstad, Maashorst, Oss, Boxtel, Waalwijk, Heusden, Sint-Michielsgestel, Vught

Dromen uit laten komen voor kind met trauma

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Geef jij een cadeau voor het leven? Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Meld je dan aan via info@dream4kids.nl / 073 642 88 90.

Structureel
Waalwijk

Buurtbemiddeling

ContourdeTwern Waalwijk

Wat is buurtbemiddeling? In Nederland wonen mensen dicht op elkaar. Dat kan tot irritaties leiden. Soms lopen de emoties zo hoog op dat het moeilijk is om nog in alle rust met elkaar te praten. Met als gevolg dat de situatie steeds vervelender wordt. Buurtbemiddeling gaat als neutrale partij met jou en de buren om de tafel zitten. Samen werk je aan een oplossing die voor iedereen acceptabel is. Buurtbemiddeling gaat vertrouwelijk om met persoonlijke gegevens en de informatie die in de gesprekken met elkaar gedeeld wordt. Wat zijn buurtbemiddelaars? Buurtbemiddeling werkt met gemotiveerde en betrokken vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid tot bemiddelaar. Zij geven geen oordeel, zijn onpartijdig, flexibel, geduldig en kunnen overtuigen. Buurtbemiddelaars zijn goede luisteraars. Heb je interesse om zelf bemiddelaar te worden? Neem dan contact op. We gaan graag met je in gesprek!

Structureel
Loon op Zand

Vrijwilligers gezocht

Stichting Sociaal Cultureel Centrum de Gildenbond

Wij bieden een gezellige werkplek in een leuk team van vrijwilligers. Door de week en regelmatig in het weekend zoeken we mensen die bijvoorbeeld 1x per maand achter de bar willen staan op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. Mocht je van klussen houden dan is er altijd wel iets te doen in de ochtenduren. Zo ook het klaar zetten van de zalen die verhuurd worden. Ook zoeken we nog mensen die willen helpen met het verzorgen van het licht en geluid tijdens evenementen.

Structureel
Waalwijk

Houdt u van fietsen?

Mijzo

Wat gaat u doen? We zoeken sportieve mensen voor de duo-fiets. Dag en tijd worden in overleg met u vastgesteld. Waar gaat u werken? Van harte welkom bij Elzenhoven, één van de zorglocaties van Mijzo! Deze kleinschalige locatie in Sprang-Capelle biedt een langdurig verblijf voor ouderen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld voor cliënten met dementie of een lichamelijke aandoening. Daarnaast zijn er twee logeerplaatsen waarvan mensen, die bijvoorbeeld moeten herstellen van een operatie, maximaal zes weken gebruik kunnen maken. Met de regie over het leven nog stevig in eigen handen is het voor ouderen goed toeven in de zorglocatie. Wie bent u? Affiniteit met, en respect voor de ouder wordende mens U bent geduldig en hebt inlevingsvermogen U werkt graag samen met collega vrijwilligers Wat bieden wij? Mijzo biedt u een gezellige werkplek waarin u nieuwe sociale contacten kan opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral een gezellige werksfeer en collega's Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. Mijzo biedt u een goede begeleiding bij het inwerken, mogelijkheid tot volgen gratis workshops. U bent collectief verzekert en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet. Wie zijn wij? Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Structureel
Loon op Zand

Digitale vrijwilligers voor de bieb gezocht!

de Bibliotheek Midden-Brabant

Bij de Bibliotheek zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zichzelf willen ontwikkelen of anderen willen helpen zich te ontplooien. 'Op de Bibliotheek kun je bouwen' is onze missie. En om die missie te volbrengen, hebben we vrijwilligers nodig. De Bibliotheek Midden-Brabant is er voor iedereen. Van hoog- tot laagopgeleiden, van de allerjongsten tot de alleroudsten. Alle Midden-Brabanders verdienen de kans hun talenten te ontplooien en moeten optimaal kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daar hebben ze kennis en verbeeldingskracht voor nodig. Wij stimuleren en organiseren het creëren, delen en toegankelijk maken van kennis en verhalen. We dagen mensen uit om verder te kijken en helpen ze verder te komen. Als grootste openbare bibliotheek van Noord-Brabant bedienen wij 357.484 Midden-Brabanders uit de gemeentes: Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk. Je kunt bij ons terecht voor boeken, dvd's, films en games. Maar ook als het gaat om educatie en recreatie heeft de Bibliotheek Midden-Brabant veel te bieden. Denk aan cursussen, lezingen en tal van andere inspirerende activiteiten De missie van de Bibliotheek Midden-Brabant Kennis en verhalen maken je leven leuker en helpen je in de toekomst. De Bibliotheek voorziet Midden-Brabanders van bagage en stimuleert hen om ‘verder te komen door verder te kijken’. Ook de Bibliotheek blijft verder kijken. We verbreden en vernieuwen onze rol en versterken de verbinding met de samenleving. We zorgen ervoor dat het maken van kennis nog aangenamer wordt. Dat doen we onder meer op onze 15 vestigingen, via ons digitale netwerk en in samenwerking met andere organisaties. Vrijwilligers De Bibliotheek Midden-Brabant kan niet zonder haar vrijwilligers. Mensen met een passie voor boeken en lezen, of voor media en informatie. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. Vrijwilligers die de Bibliotheek helpen onze missie te verwezenlijken – door zichzelf te ontwikkelen én anderen te stimuleren dat te doen. Door ervoor te zorgen dat mensen zich bij ons welkom voelen. De Bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Zie jij er een uitdaging in om ons te helpen zodat de mensen op ons kunnen bouwen? Dan komen we graag met jou in contact! Want de Bibliotheek Midden-Brabant is er voor iedereen. Ook voor jou. En we dragen onze missie graag sámen met jou uit. Op dit moment zijn we op zoek naar invulling van de volgende vrijwilligersfuncties: Vrijwillige begeleider cursus Klik & Tik, de Bibliotheek Kaatsheuvel & Loon op Zand Vrijwilliger Digicafé, de Bibliotheek Kaatsheuvel Voor meer informatie stuur je een berichtje.

Structureel
Waalwijk

Figurant/improviseur/toneelspeler/

Stichting Bende van de Witte Veer

Heb jij altijd weleens willen in de huid van iemand anders willen kruipen? Weet je niet of je dat wel durft, maar wil je het wel proberen? Kom dan eens kennismaken dan laat ik je graag zien wat erbij komt kijken. Wij zijn vooral een gezellige Bende, waarbij meedoen belangrijker is dan de beste te zijn. De taal die we spreken bij rollen met tekst is NL. We doen eenmalige activiteiten waarbij soms niet en soms wekelijks gerepeteerd dient te worden. Je mag ook eenmalig proberen en als dat goed bevalt kun je vaker meedoen. Wat kunnen wij jou bieden; huiselijkheid, een gezellig praatje, sociale contacten 1 op 1 of met meerderen (jouw wens is leidend) een opstapje naar werk als je dat zou willen, gratis uitjes omtrent onze Bende, presentjes gedurende het gehele jaar.

Structureel
Jongeren