csrf
RKCvoorelkaar logo
RKCvoorelkaar

Vacature voorzitter Scouting PSG

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Energieke voorzitter voor vereniging en stichting Als voorzitter bezit je de kunst alle kwaliteiten van de bestuursleden in te zetten voor de groep. De voorzitter heeft zijn/haar ogen op de toekomst en zijn/haar voeten stevig in de praktijk in de groep. Wat doet de voorzitter? De voorzitter is het boegbeeld van de groep. Je bent verantwoordelijk voor de algemene aansturing en vertegenwoordigt de groep naar de gemeente, de scoutingregio en andere externe partijen. Je leidt de groepsraden en stichtingsbestuursvergaderingen en zorgt er met medebestuursleden voor dat besluiten worden genomen. Je ziet toe op de totstandkoming van meerjarenbeleid, jaarplan en taakverdelingen in de groep/stichting. De tijdsbesteding is gemiddeld 15 uur per maand en er zijn 12 tot 14 vergaderingen per jaar. Wie ben jij? Je bent een enthousiasteling en motivator voor jong en oud. Je stimuleert en adviseert andere bestuursleden en leiding. Je begrijpt wat er in de groep speelt bij (jeugd)leden en leiding en hebt een visie op de toekomstbestendigheid van de groep. Je bent minimaal 21 jaar of ouder en onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. Je bent van onbesproken gedrag en bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wat bieden wij? Scouting Pastoor Simonsgroep bestaat uit een leuke groep vrijwilligers die zich iedere week weer inzet om leuke activiteiten voor de jeugdleden maar ook voor elkaar te organiseren. Zo organiseren we voor volwassen leden bijvoorbeeld een Bourgondische avond en een leidingweekend. Je hebt binnen Scouting de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels trainingen en cursussen, maar ook door te leren van (scouting) ervaringen van anderen binnen en buiten de vereniging. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat

Lees meer

structureel

Loon op Zand

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie

Beschrijving

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen?
Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Energieke voorzitter voor vereniging en stichting
Als voorzitter bezit je de kunst alle kwaliteiten van de bestuursleden in te zetten voor de groep. De voorzitter heeft zijn/haar ogen op de toekomst en zijn/haar voeten stevig in de praktijk in de groep.

Wat doet de voorzitter?
De voorzitter is het boegbeeld van de groep. Je bent verantwoordelijk voor de algemene aansturing en vertegenwoordigt de groep naar de gemeente, de scoutingregio en andere externe partijen. Je leidt de groepsraden en stichtingsbestuursvergaderingen en zorgt er met medebestuursleden voor dat besluiten worden genomen. Je ziet toe op de totstandkoming van meerjarenbeleid, jaarplan en taakverdelingen in de groep/stichting.
De tijdsbesteding is gemiddeld 15 uur per maand en er zijn 12 tot 14 vergaderingen per jaar.

Wie ben jij?
Je bent een enthousiasteling en motivator voor jong en oud. Je stimuleert en adviseert andere bestuursleden en leiding. Je begrijpt wat er in de groep speelt bij (jeugd)leden en leiding en hebt een visie op de toekomstbestendigheid van de groep.
Je bent minimaal 21 jaar of ouder en onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. Je bent van onbesproken gedrag en bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Wat bieden wij?
Scouting Pastoor Simonsgroep bestaat uit een leuke groep vrijwilligers die zich iedere week weer inzet om leuke activiteiten voor de jeugdleden maar ook voor elkaar te organiseren. Zo organiseren we voor volwassen leden bijvoorbeeld een Bourgondische avond en een leidingweekend. Je hebt binnen Scouting de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels trainingen en cursussen, maar ook door te leren van (scouting) ervaringen van anderen binnen en buiten de vereniging.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat

Praktische informatie

Locatie

Loon op Zand

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Scouting Pastoor Simonsgroep

Loon op Zand

Vacature leiding voor Scouts (m/v)

Scouting Pastoor Simonsgroep

Als leidinggevende bij onze speltak Scouts (leeftijdsgroep 11-15 jaar) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de jeugdleden, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De Scouts draaien één keer per week op zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:00uur. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele weekenden en zomerkamp voor. Scouting PSG is aangesloten bij Scouting Nederland. Scouting PSG heeft +/- 54 leden en is van plan verder te groeien in leden maar vooral ook in kwaliteit van activiteiten. Uitdaging en plezier staan daarbij voorop. Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om binnen Loon op Zand betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere enthousiaste vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Functieprofiel Je bent leid(st)er van kinderen in de leeftijdsgroep Scouts (11-15 jaar) en organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Leidinggeven binnen Scouting vindt plaats in teams van 2 à 4 personen. Wat doet een leid(st)er? • Organiseert activiteiten voor een groep kinderen, samen met andere teamleden • Organiseert weekendkamp(en) en/of het jaarlijkse zomerkamp • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling • Actief om onze vereniging en zichzelf te verbeteren • Bereid te volgen van trainingen • Neemt deel aan het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers • Neemt deel met het team en de jeugdleden aan regionale activiteiten. Belangrijk: • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland • Je bent minimaal 18 jaar of ouder • Je bent van onbesproken gedrag • En bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren Inschatting tijdsbelasting: • Circa 3à 4 uur per week (inclusief de overleggen en voorbereidingen) • 1 à 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp Voor een kennismaking met ons en onze activiteiten kom eens bij ons kijken of neem contact op met ons bestuur

Structureel
Loon op Zand

Vacature leiding voor Welpen (m/v)

Scouting Pastoor Simonsgroep

Als leidinggevende bij onze speltak Welpen(leeftijdsgroep 7-11 jaar) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de jeugdleden, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De Welpen draaien één keer per week op zaterdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele weekenden en zomerkamp voor. Scouting PSG is aangesloten bij Scouting Nederland. Scouting PSG heeft +/- 54 leden en is van plan verder te groeien in leden maar vooral ook in kwaliteit van activiteiten. Uitdaging en plezier staan daarbij voorop. Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om binnen Loon op Zand betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere enthousiaste vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Functieprofiel Je bent leid(st)er van kinderen in de leeftijdsgroep Welpen (7-11 jaar) en organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Leidinggeven binnen Scouting vindt plaats in teams van 2 à 4 personen. Wat doet een leid(st)er? • Organiseert activiteiten voor een groep kinderen, samen met andere teamleden • Organiseert weekendkamp(en) en/of het jaarlijkse zomerkamp • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling • Actief om onze vereniging en zichzelf te verbeteren • Bereid te volgen van trainingen • Neemt deel aan het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers • Neemt deel met het team en de jeugdleden aan regionale activiteiten. Belangrijk: • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland • Je bent minimaal 17 jaar of ouder • Je bent van onbesproken gedrag • En bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren Inschatting tijdsbelasting: • Circa 3 à 4 uur per week (inclusief de overleggen en voorbereidingen) • 1 à 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp Voor een kennismaking met ons en onze activiteiten kom eens bij ons kijken of neem contact op met ons bestuur

Structureel
Loon op Zand

Vacature groepsbegeleider (m/v)

Scouting Pastoor Simonsgroep

De groepsbegeleider zit in het groepsbestuur als ‘vertegenwoordiging’ van de teams en onderhoudt de contacten tussen het bestuur, de praktijkbegeleider en de leidingteams. De praktijkbegeleider zit niet in het bestuur, maar werkt nauw samen met de groepsbegeleider. Je bezigheden Je houdt je bezig met de werving van nieuwe leiding en de bezetting van de teams, maar ook met de relaties tussen de leidinggevenden en je zet je in als er zaken niet lekker lopen. Kortom het aanspreekpunt binnen het bestuur voor vrijwilligersbeleid van de groep. Je zit in het groepsbestuur als 'vertegenwoordiging' van de teams en onderhoudt de contacten tussen het bestuur. Je bent de aanjager van het vrijwilligersbeleid binnen het bestuur, je hebt de signaal functie voor aanpassingen en verbeteringen van vinden, binden, boeien en laten groeien van alle kaderleden en bestuur. Je bent wekelijk ongeveer 4 uur bezig met de begeleiding van de leiding en bestuur. Daarnaast vraagt deelname aan regionale en eventueel landelijke activiteiten en bijeenkomsten tijd. Je bagage Om je kerntaken als groepsbegeleider goed uit te kunnen voeren, ben je minimaal 23 jaar, je bent lid (of bereidt dat te worden) van Scouting Nederland, van onbesproken gedrag, waardoor je ook een VOG kunt overleggen. Je bent bereid je voor deze functie in te zetten te werken aan je eigen kwalificatie/ deskundigheid. Uiteraard beschik je ook over de nodige competenties, maar heb je ook de mogelijkheid deze te ontwikkelen. Je beloning Je krijgt een netwerk van (Scouting) vrijwilligers die jou kunnen helpen in het bereiken van je eigen (leer)doelen. Daarnaast het vergroten van je management ervaring. Maar bovenal een plezierige besteding van je vrije tijd binnen een leuke vereniging met diverse activiteiten en uitdagingen. Je krijgt een inwerkperiode waarin je de diverse kanten van Scouting Pastoor Simonsgroep kunt leren kennen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons bestuur. (info@scoutingpsg.nl)

Structureel
Loon op Zand

Vacature secretaris Scouting PSG Loon op Zand

Scouting Pastoor Simonsgroep

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Loon op Zand betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar te zijn, dan zijn wij op zoek naar jou! Een energieke secretaris M/V (vrijwillig) Functieprofiel Je bent secretaris van de groepsvereniging en stichting van Scouting Pastoor Simonsgroep. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor verslaglegging van afspraken van de vergaderingen en voor het verzamelen en bewaren van informatie van de groep Wat doet de secretaris? • Verslaglegging actiepunten van 12 tot 14 vergaderingen per jaar • Correspondentie en administratieve contacten intern en extern • Coördinatie van interne en externe informatie • Plannen van de vergaderingen • De secretaris maakt deel uit van het verenigings- en stichtingsbestuur Belangrijk: • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. • Je bent minimaal 18 jaar of ouder. • Je bent van onbesproken gedrag • En bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen. • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren. Inschatting tijdsbelasting: • Circa 10 uur per maand • Er zijn ongeveer 12 tot 14 vergaderingen per jaar Wij bieden: • Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren. • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers • Het opdoen van veel nieuwe contacten • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons bestuur (info@scoutingpsg.nl)

Structureel

Anderen bekeken ook

Loon op Zand

Vrijwilligers gezocht voor div. activiteiten

Stichting Sociaal Cultureel Centrum de Gildenbond

Ben jij op zoek naar een leuke en zinvolle tijdsbesteding? Wil je bijdragen aan de gezelligheid en het onderhoud van ons centrum? Dan zijn wij op zoek naar jou! De Gildenbond Sociaal Cultureel Centrum zoekt flexibele en enthousiaste vrijwilligers voor diverse werkzaamheden. Wat kun je bij ons doen? • Barmedewerker: Vind je het leuk om achter de bar te staan en mensen te voorzien van hun drankje en contact te hebben met mensen? Ervaring is geen must, wij leren je graag de kneepjes van het vak. • Onderhoudswerkzaamheden: Ben je handig en heb je tijd om ons gebouw te helpen onderhouden? We kunnen altijd mensen gebruiken voor klusjes zoals schilderwerk en kleine reparaties. • Entree en muntverkoop: Vind je het leuk om een paar keer per jaar te helpen bij evenementen? Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen bij de entree en de verkoop van munten. Wat bieden wij jou? • Een gezellige en inspirerende werkomgeving • De kans om nieuwe vaardigheden te leren en ervaring op te doen • Deel uitmaken van een enthousiast team • Waardering van bezoekers en medewerkers Heb jij interesse? Stuur dan een mail naar info@gildenbond.nl met jouw interesse en je 06-nummer. We nodigen je graag uit voor een kennismaking en rondleiding. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij De Gildenbond! Met vriendelijke groet, Suzanne en André (Beheerders)

Structureel
Loon op Zand

Vacature secretaris Scouting PSG Loon op Zand

Scouting Pastoor Simonsgroep

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Loon op Zand betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar te zijn, dan zijn wij op zoek naar jou! Een energieke secretaris M/V (vrijwillig) Functieprofiel Je bent secretaris van de groepsvereniging en stichting van Scouting Pastoor Simonsgroep. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor verslaglegging van afspraken van de vergaderingen en voor het verzamelen en bewaren van informatie van de groep Wat doet de secretaris? • Verslaglegging actiepunten van 12 tot 14 vergaderingen per jaar • Correspondentie en administratieve contacten intern en extern • Coördinatie van interne en externe informatie • Plannen van de vergaderingen • De secretaris maakt deel uit van het verenigings- en stichtingsbestuur Belangrijk: • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. • Je bent minimaal 18 jaar of ouder. • Je bent van onbesproken gedrag • En bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen. • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren. Inschatting tijdsbelasting: • Circa 10 uur per maand • Er zijn ongeveer 12 tot 14 vergaderingen per jaar Wij bieden: • Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren. • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers • Het opdoen van veel nieuwe contacten • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons bestuur (info@scoutingpsg.nl)

Structureel
Loon op Zand

Verhalenvertellers gezocht!

Team Loonopzandvoorelkaar

Doe jij mooi vrijwilligerswerk of ken jij die ene vrijwilliger die wij echt in het zonnetje zouden moeten zetten? We zoeken lokale vrijwilligers die iets moois voor een ander betekend hebben om anderen te inspireren ook af en toe iets voor een ander te doen. Maak jij Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer mooier, leuker, diervriendelijker, vrolijker, gezelliger, inclusiever, leesvaardiger, slimmer, mobieler, socialer of sportiever? Dan komen we graag met jou in contact. Stuur een berichtje met jouw naam, email en telefoonnummer en wie weet word jij wel geïnterviewd en komt jouw verhaal op onze website, onze facebookpagina en in de Duinkoerier! Natuurlijk zijn ook tips voor vrijwilligers die het verdienen in het zonnetje gezet te worden van harte welkom!

Eenmalig
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad, Bodegraven-Reeuwijk, Delft, Westland

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal ondernemers (met name kleinschalige ondernemingen en zzp’ers) ter wereld. Helaas zijn er veel ondernemers met financiële problemen. Deze ondernemers maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. Ze zoeken (vaak te laat) hun weg in de warrige wereld van de hulpverlening, maar vinden niet de oplossing naar een bestaan met voldoende financiële zekerheid. Ze hebben een gelijkwaardige gesprekspartner nodig, die met ze meedenkt en ze kan begeleiden naar een schuldenvrije toekomst. Ben jij die gesprekspartner? Wil jij het verschil maken? Wil jij deze mensen helpen, met jouw ervaring en kennis, onder de deskundige en professionele paraplu van Over Rood? Wil jij hun trajectmanager zijn? Meld je dan aan! Wat ga je doen? Je begeleidt ondernemers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Jij deelt je kennis en ervaring en die van Over Rood met je cliënt en helpt hem om zo structuur en overzicht te krijgen in zijn bedrijfsvoering. Je helpt bij lastige keuzes. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil maakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld begeleid je 5 tot 10 cliënten per jaar, met een tijdsbesteding van ongeveer 4 uur per week. Je wordt begeleid door de vestigingsmanager in jou regio zodat de kennis of ervaring die jij niet hebt altijd wordt aangevuld met de kennis en ervaring van onze organisatie. Heb jij motivatie om anderen te helpen met je eigen én onze kennis en ervaring, heb je een ondernemersgeest of ben je ondernemer (geweest) en heb je ervaring met het managen/coachen/begeleiden van mensen. Meld je dan bij ons aan. Wat zoeken wij? Wij zoeken trajectmanagers die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij door ondernemers weer vooruit te helpen. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en je kunt goed luisteren, samenvatten en signaleren. Ook is het belangrijk dat je gestructureerd kan werken en dat je geduldig bent. Een basiskennis van financiële administratie, marketing en sales is ook mooi meegenomen. Verder; - Kun je een businessplan en een financieel plan lezen en beoordelen; - Ben je handig met Excel en vind je het leuk om zelf te zoeken naar oplossingen; - Heb je het in je om afstand te bewaren en stimuleer je om zelf aan de slag te gaan; - Ben je bekend met verschillende belastingsoorten (VKB, BTW en IB) Herken jij jezelf niet terug in alle punten maar ben je toch geïnteresseerd, dan kunnen we altijd kijken of we je kunnen ondersteunen op de gebieden waar jij nog net wat kennis of ervaring mist. Wat krijg je ervoor terug? Bij ons lever je een maatschappelijke bijdrage aan een doelgroep die vaak niet goed geholpen wordt. Je krijgt waardering en voldoening uit de hulp die je biedt en de successen die je daarmee bereikt en je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat. Daarnaast krijg je bij ons: - Een relevant opleidingstraject en regelmatige trainingen - Professionele begeleiding vanuit de organisatie om je te ondersteunen waar jij dat nodig hebt - Een onkostenvergoeding per traject die je gemaakte kosten dekt - Het netwerk van Over Rood en al haar werknemers en vrijwilligers, waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden. Ben je geïnteresseerd, meld je dan nu aan!

Structureel
Loon op Zand

Vacature groepsbegeleider (m/v)

Scouting Pastoor Simonsgroep

De groepsbegeleider zit in het groepsbestuur als ‘vertegenwoordiging’ van de teams en onderhoudt de contacten tussen het bestuur, de praktijkbegeleider en de leidingteams. De praktijkbegeleider zit niet in het bestuur, maar werkt nauw samen met de groepsbegeleider. Je bezigheden Je houdt je bezig met de werving van nieuwe leiding en de bezetting van de teams, maar ook met de relaties tussen de leidinggevenden en je zet je in als er zaken niet lekker lopen. Kortom het aanspreekpunt binnen het bestuur voor vrijwilligersbeleid van de groep. Je zit in het groepsbestuur als 'vertegenwoordiging' van de teams en onderhoudt de contacten tussen het bestuur. Je bent de aanjager van het vrijwilligersbeleid binnen het bestuur, je hebt de signaal functie voor aanpassingen en verbeteringen van vinden, binden, boeien en laten groeien van alle kaderleden en bestuur. Je bent wekelijk ongeveer 4 uur bezig met de begeleiding van de leiding en bestuur. Daarnaast vraagt deelname aan regionale en eventueel landelijke activiteiten en bijeenkomsten tijd. Je bagage Om je kerntaken als groepsbegeleider goed uit te kunnen voeren, ben je minimaal 23 jaar, je bent lid (of bereidt dat te worden) van Scouting Nederland, van onbesproken gedrag, waardoor je ook een VOG kunt overleggen. Je bent bereid je voor deze functie in te zetten te werken aan je eigen kwalificatie/ deskundigheid. Uiteraard beschik je ook over de nodige competenties, maar heb je ook de mogelijkheid deze te ontwikkelen. Je beloning Je krijgt een netwerk van (Scouting) vrijwilligers die jou kunnen helpen in het bereiken van je eigen (leer)doelen. Daarnaast het vergroten van je management ervaring. Maar bovenal een plezierige besteding van je vrije tijd binnen een leuke vereniging met diverse activiteiten en uitdagingen. Je krijgt een inwerkperiode waarin je de diverse kanten van Scouting Pastoor Simonsgroep kunt leren kennen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons bestuur. (info@scoutingpsg.nl)

Structureel
Loon op Zand

Licht-en/of geluidsvrijwilliger met passie.

Stichting Sociaal Cultureel Centrum de Gildenbond

Ben jij iemand die van muziek en techniek houdt? Wil je een bijdrage leveren aan sfeervolle muziekoptredens in ons café of in de grote zaal? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligersfunctie voor jou! Wat ga je doen? De Gildenbond zoekt een enthousiaste vrijwilliger die een aantal keren per jaar bij onze muziekoptredens het geluid of licht kan instellen en bedienen. Ervaring is niet vereist, dus ook als je nieuw bent in deze wereld, ben je van harte welkom! Wat vragen wij van jou? • Enthousiasme voor muziek en techniek • Bereidheid om te leren en nieuwe vaardigheden op te doen • Flexibiliteit om een paar keer per jaar beschikbaar te zijn voor onze optredens Wat bieden wij jou? • Begeleiding en training zodat je snel vertrouwd raakt met de apparatuur • Een gezellige en inspirerende werkomgeving • De kans om nieuwe mensen te ontmoeten en onderdeel te zijn van een enthousiast team • Gratis toegang tot de optredens waar je aan meehelpt Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact op met De Gildenbond via info@gildenbond.nl en vermeldt tevens jouw 06 nummer. We nemen dan contact met je op voor een kennismaking en rondleiding. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in ons team! Met vriendelijke groet, Suzanne en André (Beheerders)

Structureel
Jongeren
Loon op Zand

Kinderen begeleiden bij schoolprogramma

IVN Instituut voor Natuureducatie

Tijdens natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land maken vrijwilligers kinderen uit groep 4 t/m 6 op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. Als vrijwilliger hoef je geen wandelende natuurencyclopedie te zijn. Goed met kinderen overweg kunnen is belangrijker. Het Bewaarde Land is een programma van IVN Natuureducatie. Meer informatie: www.hetbewaardeland.nl

Project
Loon op Zand

Gezocht: Evenement verkeersregelaars

Stichting verkeersregelaars team loon op zand

Voor diverse, niet-commerciële, evenementen binnen onze gemeente, die georganiseerd worden door enthousiaste organisaties, zoeken we evenement- verkeersregelaars. Onze stichting heeft als doel om die organisaties de ervaring en kennis te bieden voor de verkeersveiligheid en doorstroming. Hierdoor worden de eigen vrijwilligers ontlast. Onze leden worden gezien als hun eigen vrijwilligers tijdens hun evenement. Leden gaan een instructie volgen door de politieacademie om een certificaat te -behalen. Dat kan al op de vrijwilligersbeurs dd 7-10-2023. Daarnaast regelen we extra cursussen, denk aan reanimatie, gedragstraining e.d. Kleding en materialen worden door ons verzorgd. Als een verkeersregelaar wordt ingezet, dan is dat in principe voor diensten van maximaal 4 uur. Je moet dan ook zolang kunnen staan. Elke inzet of beschikbaarheid van jou wordt bij tijd en wijle gewaardeerd met een kadobon. Het is vanaf de leeftijd van 16 jaar en er is geen eind-leeftijd. Verder ben je representatief voor onze stichting maar vooral voor de organisatie die ons nodig heeft. Ook spreek je goed Nederlands, heb je gevoel voor humor en heb je de nodige objectiviteit en het inzicht om probleem situaties ter plekke op te lossen. Je hebt altijd contact met een ervaren coördinator. Je laat je niet opjagen door mensen die moeilijk doen en je kunt je rust bewaren. Ook als er vragen zijn vanuit onze stichting, zijn we blij met iedereen die mee wil denken. Met vriendelijke groeten en tot dan, Frank Nijkamp, secretaris st. verkeersregelaars team loon op zand 06-51423409

Structureel
Jongeren
Loon op Zand

Vacature leiding voor Scouts (m/v)

Scouting Pastoor Simonsgroep

Als leidinggevende bij onze speltak Scouts (leeftijdsgroep 11-15 jaar) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de jeugdleden, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De Scouts draaien één keer per week op zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:00uur. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele weekenden en zomerkamp voor. Scouting PSG is aangesloten bij Scouting Nederland. Scouting PSG heeft +/- 54 leden en is van plan verder te groeien in leden maar vooral ook in kwaliteit van activiteiten. Uitdaging en plezier staan daarbij voorop. Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om binnen Loon op Zand betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere enthousiaste vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Functieprofiel Je bent leid(st)er van kinderen in de leeftijdsgroep Scouts (11-15 jaar) en organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Leidinggeven binnen Scouting vindt plaats in teams van 2 à 4 personen. Wat doet een leid(st)er? • Organiseert activiteiten voor een groep kinderen, samen met andere teamleden • Organiseert weekendkamp(en) en/of het jaarlijkse zomerkamp • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling • Actief om onze vereniging en zichzelf te verbeteren • Bereid te volgen van trainingen • Neemt deel aan het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers • Neemt deel met het team en de jeugdleden aan regionale activiteiten. Belangrijk: • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland • Je bent minimaal 18 jaar of ouder • Je bent van onbesproken gedrag • En bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren Inschatting tijdsbelasting: • Circa 3à 4 uur per week (inclusief de overleggen en voorbereidingen) • 1 à 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp Voor een kennismaking met ons en onze activiteiten kom eens bij ons kijken of neem contact op met ons bestuur

Structureel