Geluksmomentjes maken!

Geluksmomentjes maken!

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Heusden
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
Tip anderen via:

Vacature nr. 21-045
Cliënt:
Deze oproep is afkomstig van de begeleiding van Arno, een man van 55 met een laag taal-en begrip gebruik. Hij kan dingen wel duidelijk maken met korte zinnen. Zijn motto is: als het maar gezellig is. Wanneer Arno een uitstapje maakt zit hij altijd goed in zijn vel. Hij is vriendelijk,behulpzaam, enthousiast en maakt grapjes op zijn niveau. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn voor Arno heel belangrijk. Hij bouwt spanning op wanneer hem die duidelijkheid niet wordt geboden. Arno heeft een voorspelbaar en gestructureerd leven wat hem goed doet. Het uitkijken naar het geplande uitstapje stemt hem vrolijk en hij is dan ontspannen. Er zijn familieleden en vrijwilligers betrokken die soms al een uitstapje met Arno ondernemen. Het netwerk dient echter uitgebreid te worden omdat Arno leeft van uitstapje naar uitstapje. Wanneer een vertrouwensband is opgebouwd zal Arno, op zijn manier, gezellig met je kletsen. Het is niet nodig dat uitstapjes groot zijn, hij geniet juist van de kleine momentjes. Even een uurtje of 2 iets ondernemen is voor Arno al voldoende. Een terrasje pikken, boodschapje doen, eindje wandelen, tuincentrum bezoeken, stukje fietsen, samen knutselen of iets lekkers bakken . Als er een fijne vertrouwensband met de vrijwilliger ontstaat vindt Arno het ook geweldig om bij jou een kopje koffie te komen drinken. Het zou fijn zijn wanneer de vrijwilliger met Arno tweemaal per maand iets kan ondernemen.

Vrijwilliger:
Jij hebt voldoende inbreng waar Arno op kan reageren maar vindt het soms ook niet erg als er even stiltes zijn. Ben jij een kartrekker op een ‘ouderlijke’ manier, ben je hartelijk en uitnodigend? Kun je veiligheid en vertrouwen te bieden zodat je voorspelbaar bent? Geef Arno de ruimte voor eigen inbreng en lees hem wanneer je merkt dat er wat spanning is. Ben je daarnaast niet dominant maar neem je Arno mee in beslissingen die worden gemaakt? Nou dan zijn we toch echt op zoek naar jou, wat ga jij Arno blij maken!

  • De vraag van Anja is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vughtvoorelkaar
  • Anja is eerder via deze website geholpen
  • Anja heeft 7 aanbevelingen ontvangen
Laat Anja weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Geluksmomentjes maken!" van Anja.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere RKCvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Cello
Geplaatst door:
Profielfoto van Anja
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Anja
  • De vraag van Anja is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vughtvoorelkaar
  • Anja is eerder via deze website geholpen
  • Anja heeft 7 aanbevelingen ontvangen